SİVAS / GEMEREK - Şehit İlker Uçar Çepni Ortaokulu

Şehit İlker Uçar Çepni Ortaokulu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET ARAS MAH. FİDANLIK CAD. NO 14 .ÇEPNİ BELDESİ/GEMEREK/SİVAS
Vizyon
Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında Ülkemizi ve Ulusumuzu çağdaş uygarlığın üzerine çıkarma amacına odaklanmış,öğrenen,gelişenideğişen,eleştiren,kendisine,ailesine,çevresine,ulusuna ve ülkesine karşı sorumlulukları olan Türk Ulusunun maddi manevi değerlerine sahip bireyler olmak.
Misyon
Öğrenmeyi en temel ihtiyaç olarak gören,herkesin daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için çalıştığı, yeniliğe çağdaşlığa açık.öğrenen öğrendiğini yaşantıları haline getiren.Topluma,kendine,çevresine karşı sorumluluğunu bilen.Teknolojik gelişmeleri topluma aktaran Türk Milletinin ulusal,ahlaki,insani manevi değerlerini benimseyen,geliştiren,koruyan nitelikli bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz ilçemizde en başarılı okullardan biri durumundadır.Her yıl mezun öğrencilerimiz çeşitli Fen Liselerine,Anadolu Liselerine ve Sağlık Meslek Liselerine yerleşmektedir.
Başlama 08:30 Bitiş 15:10
Ulaşım
Öğretmenlerin bir kısmı Gemerek ilçesinden bir kısmı Kayseri´den kendi imkanlarıyla geliş gidiş yapmakta, bir kısmı da kasabamızdaki evlerde kalmayı tercih etmektedir.
Okulumuza 3 köyden taşıma öğrenci gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Kasabamızda 1 adet PTT bulunmaktadır. Beldemizde kaloriferli kiralık ev sayısı sınırlıdır.Sobalı kiralık evler bulunabilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Beldemizin,Gemerek İlçe Merkezine uzaklığı 20 km. Sivas İl Merkezine uzaklığı 132 km.Kayseri İl Merkezine uzaklığı 100 km´dir.
Her sene okul içi futbol, voleybol, satranç turnuvaları düzenlenmektedir.
Fen Bilimleri branşında 2015/2016 yılında Bilim Fuarı düzenlenmiştir.
Her yıl 4006 Tübitak ve e-Twinning projeleri yapılmaktadır.